Fotboll

Häromdan fick jag höra att någon gett offentlig belysning till det faktum att det är fler pojkar än flickor som spelar fotboll. Belysaren utvecklade ett resonemang som ledde till att våra gemensamma resurser borde fördelas på ett sätt som främjar jämlikhet mellan könen. Klokt som bara den, jag är den förste att ställa in mig i ledet. Då utgår jag förstås från att man minskar medlen till pojkfotboll tills jämvikt råder i fråga om balansen mellan aktiva pojkar och flickor. Ju färre som leds in i fotbollsträsket ju bättre. Jag har träffat gamla gubbar som gått miste om allt gott i livet på grund av fixering till fotboll. För att kunna hänge sig till en så tråkig sport måste man tidigt i livet ledas in och indoktrineras i att det är det enda som ger livskvalitet och att man annars hamnar utanför den enda goda gemenskapen. Sedan blir det gängmentalitet, jargong, sprit, våld, slarvig skolgång och ett vuxet liv där karriären slutar innan trettiårsdagen och det enda jobb man får är genom kontakter med likasinnade vilket också fått lokal uppmärksamhet genom tidningen NSD. Det finns inget exempel på en människa som i vuxen ålder blivit intresserad av fotboll. En typisk fotbollsmatch slutar med resultatet 0-0 utan att biljettköparna får några pengar tillbaka. Den frustration som publiken känner på grund av avsaknad av underhållningsvärde kanaliseras genom bärskärkargång på vägen från arenan och ofta även upplopp under själva matchen. Allt detta är kända fakta som trotsas genom bland annat byggandet av nya arenor med hjälp av skattepengar, insamlingar och donationer. Företaget Estrella, som säljer potatischips och dylikt, har offentliggjort att man skänker bort en miljon kronor till fotboll. Gissa vilket märke jag inte köper i fortsättningen.

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *