Dagens telefonsäljförsök

Riiiing….   på den fasta telefonen. Jag lyfte luren innan faxen gjorde det, lyssnade på personen som presenterade sig och rörde sedan munnen synkront med “jag söker den som är anvarig för marknadsföringen vid företaget”. I normala fall skulle samtalet, på mitt initiativ, vara nedkopplat i det här skedet, men den här dagen var lugn så det gjorde ingen skada att prata bort en stund. Personen sade sig representera ett företag som hjälper andra företag att hantera företag som säljer reklam och medverkan i kataloger. Låter som en bra idé svarade jag men lät meddela att något behov av att ta deras tjänster i anspråk inte förelåg.

-Ditt företag är med både i katalog x och katalog y på webben ser jag, vi kan hjälpa dig att spara pengar på detta.

-Det tror jag inte, svarade jag.

-Jasså? Hur mycket betalar du för annonseringen?

-Ingenting.

Säljaren var mycket trevlig och tackade så småningom för sig och för pratstunden. Jag önskade lycka till med det fortsatta telefonerandet.

Ingen katalog är komplett om det som katalogiseras blir det mot avgift. Dessutom finns det skäl att anta att ingen av de som säljer utrymme i tryckta telefonkataloger är seriösa. Därför är jag tydlig med att inte låta mitt företag figurera i sådana publikationer. Telefonen är en dyr kontaktyta som kräver passning för att fungera fullt ut. Som småföretagare tjänar man sällan pengar den tid man är upptagen i telefon. Telefonsäljarkåren verkar också ha kommit underfund med när det är lämpligt att ta ett nej till svar och avsluta. Det är ganska kul de gånger man har tid över och säljaren gör allt för att ta sig ur konversationen på ett snyggt sätt. Någon gång kanske jag får en telesäljare att lägga på mitt i samtalet. Vi får se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *