Dagens telefonsäljförsök

Jag har ett fast telefonabonnemang på jobbet. Med ett offentligt nummer. Egentligen har jag ingen användning för detta, jag ringer aldrig ut och svarar nästan aldrig på den fasta telefonen. Det är mobil som gäller. Ibland när jag har tråkigt och har tid över brukar jag svara på den fasta telefonen. Jag finner det sannolikt att den som ringer kommer att försöka sälja något eller i vart fall söka komma i besittning av en del av de pengar jag förutsätts ha i min ägo. Den fasta telefonin fungerar alltså främst som fälla för oseriösa påringare. Den som har ett ärende som är intressant för mig ringer givetvis på mobilen.

-Heeej!!! Jag heter Johanna och ringer för Telia. Jag söker den som är ansvarig för internet vid ert företag.

-Internet? Vi har inget med det att göra. Vi jobbar mest med lokala nätverk.

-Asså jag menar ADSL och så

-Jaha, du menar uppkopplingen

-Ja, just det, är ni kund hos telia?

-Varför undrar du det, du ringer ju därifrån?

-Har ni telefon via telia då?

-Jag är inte riktigt säker men jag kan ringa telia och kolla. Är det inte enklast om du frågar nån kollega?

Mobilsurf, har ni det då?

Nej, jag har bara nåt billigt tvättmedel.

Jaha, ja… tack då!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *